NAUJIENOS
VELYKINIS STALAS: TVARŪS PASIRINKIMAI SUKURIA MAŽIAU ATLIEKŲ

Artėjančios šv. Velykos daugeliui vis dar asocijuojasi su įvairias patiekalais nukrautu šventiniu stalu. Vis tik pasitikti gražiausią pavasario šventę galima kur kas kukliau. Mažiau pirkdami mes mažiau ir išleidžiame, išmetame, teršiame.
Ruošiantis šv. Velykoms svarbu nepamiršti susidaryti valgiaraštį, apsipirkti pagal pirkinių sąrašą, peržiūrėti atsargas, pirmiausia suvartoti greitai gendančius produktus, atkreipti dėmesį į tinkamumo vartoti terminus: „Tinka vartoti iki“ ir „Geriausias iki“. Gyvenantys individualiose valdose augalinės kilmės maisto atliekas gali paversti natūralia trąša – kompostuoti. Taip mažiau įsigyto maisto virs atliekomis.
Nors kai kurių atliekų galima išvengti, tačiau virtuvėje lieka kiaušinių lukštų, vaisių ir daržovių lupenų, arbatos ir kavos tirščių. Šias atliekas Ginkūnų ir Kuršėnų gyventojai raginami mesti į maisto ir virtuvės atliekų konteinerį.
VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras primena, kad į maisto ir virtuvės atliekų konteinerį galima mesti augalinės ir gyvūninės kilmės maisto atliekas, suteptus popierinius rankšluosčius. Visą atmintinę, kokias atliekas galima mesti, skaitykite čia.
Gyventojai gali naudotis jiems arčiausiai esančiais maisto ir virtuvės atliekų konteineriais, o į juos atliekas mesti jiems patogiu būdu – su maišeliu ar be jo. Atskiras maisto ir virtuvės atliekų surinkimas leidžia jas tinkamai perdirbti, prisideda prie švarios aplinkos kūrimo, puoselėja bendruomeniškumą.
VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras
Informacija atnaujinta 2024-03-27 17:08
Komentarai
{{msg}}